Wat maakt een geweldige zombiefilm?

Er zijn geen slam dunks in Hollywood, maar één klasse van bloed en bloedige films die in alle gevallen eenvoudigweg individuen lijkt aan te trekken, is de zombiefilm. Ik beschouw een deel wat zombiefilms zenuwslopend maakt, zelfs de meer gevestigde films met gematigde zombies, is het nee-nee. Ze zijn niet menselijk, maar ze zijn eerder dichtbij genoeg om het barbaarse nee-nee te verhogen.

Er is iets buitengewoons aan zombiefilms, die met de impact van George Romero ook opvallend zijn geworden omdat ze politieke en sociale analyse hebben gehuld. Deze mix maakt deze thrillers vooral intrigerend, zelfs boven grote aantallen van hun metgezellen. Zombiefilms zullen over het algemeen ook een religie volgen, waardoor ze zelfs lang na aflevering op dvd mainstream blijven.

Er zijn een paar fundamentele factoren waaruit een ongelooflijke zombiefilm bestaat.

# 1: Interessante zombies. De beste zombiefilms hebben een breed assortiment zombies die er vreemd, slim of beangstigend uitzien, maar de beste zombiefilms hebben iets dat hun zombies van de rest onderscheidt.

# 2: Gore. Zombiefans kunnen je vertellen dat een van de belangrijke dingen waar iedereen voor zit, de belangrijkste ongelooflijk schokkende ondergangsscène is. Het is gewoon geen zombiefilm zonder een meedogenloze voorbijtrekkende scène.

# 3: Niet-cliché-tekens. Probeer me niet verkeerd te begrijpen, er zijn consequent fundamentele gemeentekarakters, maar de beste zombie-films hebben een paar personages die echt opvallen als interessant en buitengewoon. Ze zijn niet alleen de mooie jonge dame die wordt geëxecuteerd of de rijke snap die krijgt wat hem overkomt. “Burial ground Man” is misschien het beste geval hiervan.

# 4: Man versus Zombie. De meeste goede zombiefilms hebben een aanvalshouding, waarbij mensen proberen te overleven tegen de zombie-invasie. De meeste zombie-films zijn eveneens onafscheidelijk van “zombie-eindtijden”.

# 5: Een menselijke psychopaat / idioot. Over het algemeen is er één persoon die ofwel een krankzinnig persoon is en op deze manier een even opmerkelijk gevaar is als de zombies, of er is één idioot die iets idioots tot stand brengt waardoor de zombies toegang krijgen.

Dit zijn slechts een paar dingen die een ongelooflijke zombiefilm maken. Deze moeten niet altijd beschikbaar zijn, maar ze helpen ongetwijfeld. De nieuwe vernieuwingen van de oude Romero-kunstwerken gaan verder met het nieuwe patroon van rennende zombies, dat ongetwijfeld niet hetzelfde is als alle ouderwetse opvattingen waarin zombies solide, maar toch gematigd waren.